El Consell aprova la creació de la plataforma tecnològica Qualimen

05/01/2018

Línea Verde

info@lineaverdemunicipal.com

El comité de seguiment del Consell per a l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent (RIS3) de la Comunitat Valenciana ha aprovat per unanimitat la creació de la plataforma tecnològica o lab agroalimentària Qualiment, proposta per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. 

La plataforma tecnològica Qualiment sorgix amb l'objectiu de reforçar a la Comunitat Valenciana com referent en la producció sostenible d'aliments saludables i de qualitat, tenint en compte factors econòmics, mediambientals i un ús adequat dels recursos naturals. De fet, la producció d'aliments sostenibles, segurs, saludables i de qualitat és un dels quatre eixos de la RIS3 valenciana. 

La lab agroalimentària inicia el seu camí amb quatre entitats de les quatre hèlices de la innovació: empreses (Fedacova i Federació de Cooperatives Agroalimentaries de la Comunitat Valenciana); centres de coneixement (IVIA, AINIA, IATA i universitats públiques valencianes); societat, a través de les associacions de consumidors, i Administració (Direcció General de Desenvolupament Rural i PAC i Ivace). 

El sector agroalimentari valencià té una gran importància social i ambiental, ja que més del 60% del territori està lligat a la producció agrària. A més, és líder a la Comunitat Valenciana en aportacions al PIB del sector industrial, exportacions i en creació d'ocupació. Així mateix, la indústria agroalimentària representa aproximadament un 9% del total de les empreses industrials, un 20% de les exportacions, un 13% de l'ocupació industrial i un 16% de la xifra neta de negocis.

Generalitat Valenciana

Cerrar [X]Uso de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y recopilar datos estadísticos sobre hábitos de navegación. El uso de cookies es necesario para la notificación de incidencias. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información, o bien conocer cómo cambiar la configuración, en nuestra Política de cookies