Agricultura recolza amb projectes d'investigació l'avanç en les tècniques de cultiu de la magrana

info@lineaverdemunicipal.com

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural treballa en projectes d'investigació dirigits a l'avanç i la millora de les tècniques de cultiu de la magrana a través de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i del Servici de Transferència Tecnològica (STT). Este treball ha sigut donat a conéixer per la directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna, Maite Cháfer, en el 'IV Simposi Internacional Científic de la Magrana' que se celebra a Elx fins al dia 22. 

Maite Cháfer ha explicat en este fòrum les aportacions de la Conselleria d'Agricultura que han obtingut resultats destacats en optimització i millora de l'eficiència en l'ús de l'aigua del reg i la fertilització. Estes investigacions, transferides al sector a través del STT, poden ser consultades en el portal del Servici de Tecnologia del Reg de l'IVIA. 

Sobreïxen, així mateix els resultats en establiment i caracterització molecular d'una col·lecció de varietats locals tradicionals i altres foranes; l'obtenció de cinc noves varietats de magraner en procés de registre i la selecció clonal de la Mollar De i Valenciana. 

Cal destacar també les aportacions científiques en la identificació de fitòfags plaga i enemics naturals en magraner; en el control del cor negre de la magrana causat per Alternaria alternata; en l'establiment d'una col·lecció de ceps fúngics patògens autòctons o en l'aplicació de tecnologia per a allargar la vida útil i avaluació del seu efecte en la qualitat fisicoquímica sensorial i nutricional. 

D'altra banda, Chàfer ha subratllat el suport a línies d'investigació orientades a aprofundir en les tècniques de cultiu sostenible i més ecològic; en la reducció de la incidència de les alteracions fisiològiques que incidixen en la rendibilitat del cultiu i en la gestió integrada de plagues i malalties. 

El Simposi Internacional Científic de la Magrana, que se celebra cada quatre anys i en el que participen més d'un centenar de professionals procedents d'una vintena de països, està considerat com l'esdeveniment científic més important sobre la magrana a nivell mundial i arriba a Espanya després de passar per Xina, Turquia i Índia, en les edicions anteriors. 

Actualment a la Comunitat Valenciana el cultiu de la magrana ocupa una superfície de producció d'entorn de les 4.000 hectàrees que donen unes 60.000 tones d'este fruit. 

És important ressaltar que la magrana s'ha confirmat com una fruita en alça en els mercats internacionals, amb una tendència creixent en els últims anys, basada principalment en una major demanda com a conseqüència de nous usos, de les conegudes propietats per a la salut que es poden trobar en els seus components i recolzada en noves varietats que conviuen amb altres tradicionals reconegudes internacionalment, com és la Mollar De.

Cerrar [X]Uso de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y recopilar datos estadísticos sobre hábitos de navegación. El uso de cookies es necesario para la notificación de incidencias. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información, o bien conocer cómo cambiar la configuración, en nuestra Política de cookies